Lees hier de ervaringen van vrouwen - Praktijk de Telraam

Rob kende ik van de periode waarin ik met mijn jongste zoontje bij hem was geweest voor een stuk rouw en verliesverwerking n.a.v. het overlijden van mijn middelste zoon. Meteen voelden we ons op ons gemak, vol humor en op spelenderwijs bracht Rob mijn zoon in een vrij korte periode terug naar en bij zichzelf waardoor hij weer zelf verder kon. Graag zag ik hun samenwerken ik heb destijds vaak gedacht hoe fijn het zou zijn als elk kind een “Rob” in zijn of haar leven had.

Toen ik zelf merkte dat er beslissingen in mijn eigen leven genomen moesten worden realiseerde ik me dat ik daarbij ook wel wat hulp kon gebruiken. Ik nam namelijk de beslissingen wel, maar om consequent te blijven in mijn keuzes en eigen belang boven dat van een ander te plaatsen vond ik erg moeilijk.  Ik liep constant aan tegen oude angsten, patronen, aangeleerd gedrag, hoogsensitiviteit, verstand en weten. Ik was bereid ze aan te gaan en belde Rob voor hulp.

Hij hielp me door eerlijk, oprecht, recht voor zijn raap te zijn, me te spiegelen, afstand te houden in zijn nabijheid en me het vertrouwen te geven dat ik geen controle hoefde te hebben…die nam hij wel.
Puur op gevoel dat het goed zat en dat deze man te vertrouwen is ging ik met mezelf aan de slag. In alle open en eerlijkheid, in kwetsbaarheid ook.
Rob was er met kennis, met zakdoeken, met humor en eenvoudige maar oh zo krachtige oefeningen. Hij liet me kijken naar mijn bodem zonder dat ik er persé naar toe hoefde, hij liet me hoogtes en dieptes zien zonder dat ik me erin verloor. Hij stelde me vragen soms net zolang opnieuw tot ik mezelf echt kon horen en ploos zin en onzin uit elkaar indien nodig.

Hij dreef me af en toe tot het uiterste van mijn bedachte kunnen en gaf me toegang tot vriendschap met het kind wat in me woont. Dat deed hij door eenvoudigweg aanwezig te zijn en mijn eigen bereidwilligheid om aan mezelf te werken sleutel te laten zijn tot mezelf.
Hij gaf me geen sleutel en geen oplossingen, hij hield me slechts een spiegel voor en wierp daarmee mijn eigen licht op de dingen die voor mij te donker waren om zelf te kunnen zien.

Na een paar consulten voel ik me helderder, sterker en opmerkzamer waardoor ik andere gezondere keuzes maak vóór mijzelf waardoor ik een betere relatie met mezelf heb.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen