Lees hier de ervaringen van mannen - Praktijk de Telraam

Begin 2016 kom ik via een goede kennis bij Praktijk de Telraam terecht. Deze kennis steunde mij op diverse manieren door veel met mij te praten, een schouder te geven en vooral een luisterend oor te geven om mijn scheiding, het niet zien van mijn kinderen, strubbelingen op het werk, relatie breuk…..ik stop maar even… Tussentijds was ik al bij mijn huisarts geweest, die mij verwees naar een psychologe aan ‘huis’ , wie mijn huisarts heeft. Ik kreeg en had geen klik met deze hulp.

Deze aandringende kennis schopte mij figuurlijk naar Rob. Ik moest aan mijzelf werken vond ze. Gelijk tijdens het eerste telefoongesprek met Rob kreeg ik het gevoel van, dit gaat klikken.
Dan is de eerste sessie daar. Aangebeld en een warm persoon opent de deur. Kom verder….. Wil je koffie? De eerste intake volgt. Na een half uur wordt er gevraagd of ik verder wil… of hier wil stoppen. Geen haar op mijn hoofd, die eraan twijfelde om te stoppen. Ik ging door. Meestal om de twee weken had ik een afspraak. Elke keer opende Rob met zijn vriendelijkheid de deur. Elke keer met een woord over het weer of….wat goed dat dat je er bent. Koffie?

Vele sessies volgden. Gejankt….tissues vol….gelachen….. Balans vinden in het bewuste en het onbewuste in je lijf. Maar dat vindt je niet zomaar.
Door hypnose therapie, muziek, verdomd dichtbij jezelf komen, teksten…. na een sessie was ik leeg. Ik ging bewust ‘s morgens heel vroeg heen. De rest van de dag kon ik bijkomen/tanken. Bij het weggaan leek het vaak dat het buiten mooier was, dan een uur eerder toen ik kwam. In het voorjaar waren de bladeren aan de bomen net iets groener dan een uur eerder.
Maar ik moest nog steeds balans vinden in het verleden en heden. Het niet zien van mijn kinderen door mijn scheiding verscheurde mij. Ik kon het níet accepteren. Mijn verbroken relatiebreuk en werk strubbelingen bleven ook nog eens aanwezig…. Accepteren…hoe doe je dat? De deur zwaait weer open en de vriendelijkheid staat er weer….Koffie?

Door omstandigheden kon ik mijn karwei in 2016 niet afmaken…. Ik baalde en was verdrietig dat ik niet meer op de koffie ging. 2017 moet mijn jaar worden. Kerst en oud en nieuw 2016 waren de minst leuke in de afgelopen jaren.

Zoals velen heb je goede voornemens voor een nieuw jaar. Die voornemens heb ik ook , beetje meer voor mijzelf zorgen. In de eerste week van januari heb ben ik in de digitale pen geklommen en Rob gemaild dat ik weer zin had in koffie. Wat goed van je, schreef Rob terug. Dat vond ik ook wel dat het goed was om weer naar Rob te gaan om het karwei voort te zetten. Een afspraak was gemaakt.
Het verleden moest heden worden, heb ik mijzelf als opdracht mee gegeven. Er moet wat gebeuren om goed voor mezelf te zorgen. Daar was ik wel achter gekomen. Keuzes maken.
De deur zwaait open…. Koffie?

Samen pakken we de draad weer op, waar we in 2016 waren gebleven. Aan de bak, met het bewuste en onbewuste.
Zo langzamerhand kreeg ik het onder de knie om te accepteren, dat je niet alles kan sturen zoals jij het wil. Accepteren heet dat.

Uiteindelijk na vele koppen koffie, nieuw in 2017 met heerlijke chocolaatjes, stuurde Rob mij de weg op waar ik wil zijn. Je neemt weleens verkeerde afslagen. Maar uiteindelijk na omwegen ben ik op weg naar een mooi 2017. Ik heb geaccepteerd dat ik mijn kinderen niet zie, zoals ik het graag wil. Maar dat komt, dat weet ik zeker. Hoe klein de momenten zijn, dat ik wel contact heb met hun, dat is winst. Nieuwe liefde heb ontvangen waar ik heel mijn hart mee deel. Dat je gelukkig wordt van kleine momenten zoals een wandeling met je liefde, elkaar in de ogen kijken en zeggen dat het zo heeft moeten zijn. De bladeren aan de bomen zijn groener dan voor heen.

Koffie? Ja! Na tweewekelijks bij Rob op de koffie zijn geweest hebben we besloten om meer tijd tussen de sessies te houden. Want ik ben, wie ik wil zijn. Maar…het is oppassen geblazen. Ik weet nu de weg.
De koffie haal ik binnenkort weer. Ik blijf werken aan mijzelf. Met een beetje van mijzelf en van Rob. Want het karwei is nog niet af.

Dit is mijn ervaring bij Rob. Een investering in jezelf. Een investering die meer dan de moeite waard is. Wanneer je in jezelf wil en durft te investeren. Pak de telefoon en bel Rob. Ik ben ervan overtuigd, dat je binnenkort bij Praktijk de Telraam aan tafel zit.

Oh ja…. De chocolaatjes bij de koffie nam ik pas wanneer ik op terugweg was in de auto naar huis. Van chocola wordt je toch gelukkig?…. Ik wel….maar ook van Rob.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen