Lees hier de ervaringen van kinderen en ouders - Praktijk de Telraam

Ik ben naar Rob gegaan, omdat ik problemen had om zelf soms een rust momentje te vinden en omdat ik maar één oplossing zag en niet verder keek dan mijn neus lang was.
De eerste keer vond ik het heel erg spannend. Maar ik voelde mij de tweede keer al veel beter op mijn gemak en daarna werd het alleen maar leuker en beter.  Rob heeft mij geholpen met het vinden van rust. Door hele leuke oefeningen te doen, leerde ik dat als ik iets graag wil, dat dit ook zal lukken.
Ik leerde dat er meerdere manieren waren om iets op te lossen dan direct schelden en boos te doen. De mensen in mijn omgeving kunnen het ook merken, dat ik veranderd ben. Ik ben niet zo snel meer opstandig en weet nu hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Het heeft mij heel goed geholpen en ik vond het echt heel leuk bij Rob.  Bedankt Rob voor jouw goede werk.

Anoniem 14 jaar

Via mond op mond kwam ik een aantal jaren geleden aan Praktijk de Telraam. Mijn oudste dochter zat toen erg in de knoop met zichzelf en was erg onzeker. Na een intake bij Rob voelden wij (ik als ouder en mijn dochter) ons ontzettend goed op ons gemak en kregen wij de indruk, dat wij met de problemen die mijn dochter had, op de juiste plek waren. Na een aantal sessies bleek dat inderdaad ook zo te zijn. De rust, die Rob uitstraalt en het begrip en kennis die hij heeft, zijn ontzettend belangrijk in de begeleiding van het terug vinden van jezelf en je eigen ik. Mijn oudste dochter is een hele andere en zelfstandige meid geworden door de therapie bij Rob en natuurlijk ook daarna, door haar eigen ervaringen en het daar op toepassen van alles wat Rob haar had geleerd of bewust was geworden.

Toen mijn middelste zoon dus ook wat in de problemen kwam, door de pubertijd en allerlei andere factoren, was het niet moeilijk om de stap naar Rob opnieuw te maken. De ervaring die ik had opgedaan met mijn dochter, was zo positief dat ik voor mijn zoon in overleg met hem ook een afspraak maakte.
Waar mijn dochter erg open stond voor therapie was mijn zoon wat negatiever en zag het nut er eigenlijk niet zo van in. Maar grote zus stimuleerde broertje en vertelde wat de therapie met haar had gedaan en hoe zij zich nu voelde. Dat trok hem over de streep.

De intake vond hij ontzettend spannend en hij was dan ook blij, dat ik er bij was. Maar toen hij na deze intake in de auto zat zei hij het volgende: “mam ik denk toch dat het zal helpen. Deze man begrijpt zonder dat hij mij kent, hoe ik me voel en wat ik moeilijk vind. Ik ben blij, dat ik naar jullie heb geluisterd en ben gegaan.”

Dat deed mij als moeder natuurlijk enorm goed. Wij als ouders staan dichtbij en zijn emotioneel bij onze kinderen betrokken, waardoor wij niet altijd objectief naar onze kinderen kijken. Rob daarentegen heeft een objectief beeld en voelt daardoor de problemen veel beter aan. De rust, kennis en het begrip die Rob heeft, zorgt ervoor dat kinderen en ook volwassenen zich openstellen en positief de therapie ingaan.

Na een aantal sessies bij Rob merkte ik, en wij allemaal in het gezin, dat er bij onze zoon een verandering optrad. Hij begon dingen minder zwart/wit in te zien en werd vrolijker en rustiger. Ook kon hij opeens beter met situaties omgaan en loste hij problemen makkelijker op. Door deze verandering veranderde ikzelf ook en kon ik beter met hem omgaan. En natuurlijk als ouder ben je het niet altijd eens met je kind, maar de reactie die ik nu geef op een actie van mijn zoon, is minder heftig en meer over nagedacht als voor de therapie. En daar attendeert hij mij ook wel even op.

Als ik nu terug kijk op de therapieën van beide kinderen dan zie ik twee hele zekere en zelfstandig individuen, die met beide benen op de grond staan en weten wat ze willen. En natuurlijk valt er nog veel voor hun te leren, ze zijn nog jong en zullen nog heel veel mee gaan maken en ervaring op doen. Maar het fundament is niet alleen door hun opvoeding, maar ook zeker door de begeleiding van Rob en zijn kennis al gelegd en kan vanaf nu opgebouwd gaan worden in de persoon, die ze graag willen en kunnen zijn.

Tot slot zou ik nog willen zeggen:
Praktijk de Telraam waar Rob met al zijn rust, kennis en begrip geweldige therapieën geeft, is voor zowel jong als oud een echte aanrader. Het helpt je, je eigen ik terug te vinden en je eigen persoonlijkheid enorm te ontwikkelen. Het geeft je inzicht in je onderbewuste en laat je dingen zien, waar je je niet eens van bewust bent.

Rob bedankt voor alles wat je voor onze kinderen en ons gezin hebt gedaan en betekend. Het was geweldig.

Ervaring een hele blije, trotse en tevreden moeder van anoniem 14 jaar

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen