manEnige tijd geleden liet mijn moeder weten dat ze niet verder wilde leven. Ze had spijt van alles, was haar verklaring. Ook zei ze versleten te zijn en overal pijn had en doof werd en slechter ziend. Ik nam dat, eigenlijk onderkoeld, voor kennisgeving aan. Heel anders dan mijn zus.

Terugkijkend naar mijn jeugd, middels gesprekken met Rob en familieleden, was ik een jongen die er eigenlijk niet heeft mogen zijn. Het was lastig dat ik er was. Het geminachte kind.
In dat licht bezien, is het eigenlijk wel logisch dat ik in mijn relatie naar mijn moeder afstand heb gecreëerd. Daar heb ik, met hulp van de therapie van Rob, nu vrede mee. Dat ik dat ook nog doe naar anderen, zelfs naar mijn vrouw, wil ik nog veranderen. Ook heb ik leren inzien, dat ik nooit sturend heb gehandeld. In discussies of gesprekken was ik altijd, onbedoeld, nogal vaag. Daardoor kreeg ik antwoorden, die ik niet wilde weten en wisten anderen vaak niet wat ik met mijn vragen of wensen wilde. Tijdens hypnose oefeningen heb ik gemerkt dat zelf het stuur in handen nemen beter is. Nu nog dit principe almaar doorvoeren.

Rob liet me ook merken dat ik veel meer gevoel heb, dan ik zelf dacht. Nadat ik vertelde dat ik bij het horen van mooie muziek niet verder kon rijden, omdat ik door de tranen niets meer zag, heeft hij me vaak verrast met mooie muziek waar ik stil van werd. Binnenkort wil ik weer verder met Rob, want ik ben er nog lang niet. Rob is de eerste therapeut die me niet liet verzanden in mijn praatjes, die een mistgordijn creëerden om mezelf te beschermen.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen