vrouwZonder het verlies van mijn baan, was ik waarschijnlijk nooit bij Rob terechtgekomen. Mijn leven was oké zoals het was. Pas bij het solliciteren naar een nieuwe baan werd ik ineens op de dingen gewezen, die ik niet zo goed kan: contact maken met nieuwe mensen bij voorbeeld, de telefoon pakken en een wildvreemde persoon opbellen of snel en spontaan een beslissing nemen. Hier wou ik verandering in gaan brengen en schakelde daarom de hulp van Rob in.

Alhoewel ik onze eerste afspraak behoorlijk spannend vond, bleek Rob een heel rustig en aangenaam persoon, die mij al gauw op mijn gemak wist te stellen. In de sessies die volgden heeft hij mij geleerd, hoe ik met ontspanningsoefeningen tot rust kan komen. Hij heeft mij laten zien, dat ik tot veel meer in staat ben, dan ik dacht en dat het helpt, als je de dingen een keer van een andere kant bekijkt. Hij heeft me ertoe gebracht, om mijn comfortzone of slakkenhuisje (zoals ik het noem) zo af en toe te verlaten en nieuwe dingen uit te proberen.

De coaching bij Rob bleek echter geen tovermiddel met onmiddellijk effect. Pas heel langzaam begon ik de veranderingen in mijn gedrag waar te nemen en werden deze ook voor mijn omgeving zichtbaar. Ik maak nu makkelijker contact met vreemde mensen en pak sneller te telefoon. Ik heb wat nieuwe activiteiten opgepakt en hierdoor mijn sociale contacten behoorlijk uitgebreid. Ik pieker nog steeds af en toe in bed, maar slapeloze nachten zijn voorgoed verleden tijd. Ik durf nu meer in het hier en nu te leven en maak mij minder zorgen over de toekomst.

Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen