vrouwIk was mezelf al jaren kwijt, nergens terug te vinden dat “ikje” van me. Verschillende therapieën geprobeerd, maar niets werkte. Ik had al verschillende brochures aangevraagd van allerlei therapieën, maar dit belandde na een aantal dagen weer in de prullenbak. Deze boekjes zaten vaak zelfs nog in het plastic.

Tot ik het foldertje van Praktijk de Telraam via de oma van mijn vriendin kreeg. Dit was het eerste foldertje dat ik serieus door las, of het nou aan de paarse kleur lag? Ik zou het niet weten, maar dit was er 1 om toch te bewaren. Overal kwam ik dit foldertje in huis tegen. Op een dag was ik zo agressief, ik ontplofte weer eens uit het “niets”. Ik was mezelf weer eens kwijt en na deze aanval wist ik de helft niet meer en had ik enorm veel spijt van mijn gedrag, maar deze dag was ik te ver gegaan. Ik was alles om mij heen kwijt geweest, tenzij ik NU iets aan mijzelf ging doen. Dit heb ik gedaan, ik heb gelijk het foldertje opgezocht en de laptop gepakt, daar ging die mail, die schreeuw om hulp! Rob reageerde vrijwel direct en ik kon als het aan Rob lag dezelfde week nog terecht. Door mijn “drukke” leven kon ik pas een week later en ben ik heen gegaan met enorm veel zenuwen, wat was het eng die eerste stap en is die man wel te vertrouwen? Je hoort immers zoveel enge verhalen.

Ik voelde me gelijk een stuk meer op m’n gemak toen ik deze man een hand gaf. Na de eerste sessie had ik gelijk een goed gevoel, ja dit gaat mij helpen! Ik weet niet hoe, maar het gaat mij helpen, deze man gaat mij helpen en het gaat werken. Sessie na sessie voelde ik me beter. Soms zat ik huilend in de auto op de terugweg, huilend van geluk! Eindelijk hulp en eindelijk werkt het! Ik weet niet hoe lang geleden het is dat ik voor het laatst het echte geluk voelde, maar dit zal zeker 15 jaar geleden zijn, ik ben nu 24. Wat een vrijheid, wat gek al die emoties die een plaatsje krijgen. Zoals Rob zo leuk kan zeggen, ik was zo’n lolly van de kermis met al die kleurtjes door elkaar heen. Die kleurtjes waren mijn emoties, die hadden geen plekje en mijn onderbewuste wist niet meer hoe het nou eigenlijk werkte.

De eerste paar sessies hield ik me vast aan de therapieën en aan Rob, 7 dagen geen therapie was enorm lang, ik wou na 4 dagen al weer naar Bellingwolde en kon me niet voorstellen dat dit gevoel ooit anders zou worden, maar nu 11 sessies verder kan ik mijn leven gewoon leiden zoals ik dat wil! Ik doe het nu zoals ik het wil, niet zoals een ander het wil. Ik ben een blij mens. Ik heb pieken en dalen gekend deze weken, maar de pieken waren veel hoger dan de dalen en ik ben NOOIT meer ontploft en dit gaat ook niet meer gebeuren! Voor die tijd waren de dalen veel dieper en die pieken niet erg hoog. Ik kan weer genieten van mijn gezin en alles waarvan ik wil genieten! Deze therapie is mijn redding geweest en ik ben Rob meer dan dankbaar!

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen