manHet gevoel dat ik had voordat ik naar Praktijk de Telraam ging, was dat ik niet meer zo goed wist, hoe ik het allemaal aan moest pakken. Een nieuwe school, nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Het was alsof alles in één keer op me af kwam en ik het niet onder controle kreeg. Mijn zelfvertrouwen en “kracht” was volkomen verstoord. Ik piekerde me wezenloos en de dingen die er echt toe doen, vergat ik.

Al na zeven keer bij Rob te zijn geweest, ben ik, en dat weet ik 100% zeker, sterker dan ooit. Door je niet door je omgeving te laten leiden, maar door jezelf te zijn, jezelf in controle te zetten, ben jij juist degene die de omgeving kan veranderen. Ik leerde me bewust te zijn van m’n onderbewust zijn, en dingen zoals gewoon rechtop lopen, borst vooruit, laat zien wie je bent! Dat lijken misschien kleine veranderingen in je gewoontes, maar bij mij maakte die dingen het verschil. Ik leerde te accepteren dat je negatieve ervaringen of negatieve situaties niet hoeft te vermijden, maar te accepteren en daardoor kan doen waar je in gelooft of wat je eigenlijk zal willen. Hoe harder je probeert iets te onderdrukken of bestrijden, des te sterker maak je het. Ik ben niet meer bang voor nare, onprettige ervaringen. Ik blijf mezelf, ik verdraag het en dan merk je meestal dat het best meevalt.

Natuurlijk denk ik nog wel eens terug aan de tijd dat het niet zo goed ging, dat moet ook, dat houdt je scherp. Het lied “Samen staan we sterk” van Stef Bos omschrijft ongeveer hoe ik me in die periode voelde.

“Samen staan we sterk
Ik heb het nooit geloofd
Hield alles op een afstand
En woonde in mijn hoofd
Tot ik werd overvallen
Door een storm op volle zee
Ik ben eruit gekomen
Maar ik kon het niet alleen”

Ik ben nu wie ik zijn wil, ik zit goed in mijn lijf, ik leef bewuster zou je wel kunnen zeggen. En daar ben ik Rob eeuwig dankbaar voor. Ik kan u zeker adviseren om als u de dingen anders wil, contact op te nemen met Rob.

Anoniem 17 jaar

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen