manNaarmate ik ouder werd kwam ik tot de conclusie dat ik in mijn leven steeds tegen dezelfde zaken aanliep.
Had me al wel bezig gehouden met het waarom hiervan, wist ook best dat ik een rugzakje met bagage meedroeg vanuit mijn verleden maar het frustrerende was dat, hoe ik me ook bewust was van die dingen, ik het gewoon niet kon veranderen.
En op een dag was ik er klaar mee om het doen en laten in mijn leven nog langer te laten bepalen door apen en beren uit het verleden en kwam ik bij Praktijk de Telraam terecht.

Dat klinkt misschien nogal eenvoudig maar er moesten nogal wat apen en beren afgeschoten worden voor ik de stap durfde te zetten: mensen vertrouwen was op z’n zachtst gezegd niet mijn sterke kant en echt een heel duidelijk probleem kon ik ook niet aangeven en kwetsbaar opstellen bij anderen kwam in mijn woordenboek niet voor…… maar het fijne was dat dat gewoon bespreekbaar was en niets raar gevonden werd….alles was goed….

Niks geen meewarig hoofdschuddende therapeut waardoor je het gevoel krijgt wat je daar in hemelsnaam te zoeken hebt. De rust die Rob uitstraalt, zijn respectvolle omgang in combinatie met duidelijke uitleg, heldere vragen en persoonsgerichte aanpak hebben gemaakt dat ik stappen heb genomen die ik nooit verwacht had te nemen.

Het is lastig om uit te leggen wat Rob zoal toepast maar d.m.v. vragen stellen, uitleg geven, ontspanningsoefeningen, omzetten van beelden en angsten en allerlei andere oefeningen ben ik gekomen tot daar waar ik nu ben. Ik durf en kan in alle rust terugkijken naar mijn verleden, begrijp waar m’n apen en beren vandaan komen en weet hoe ik ze kan omzetten naar “roze nijlpaarden”. En ik merk dat er iets wezenlijks is veranderd, dat wat ik eerder verstandelijk kon beredeneren maar niet kon veranderen lukt nu wel.…er is iets veranderd op gevoelsniveau. Het is iets wat in gang gezet is in zeer korte tijd en niet meer te stoppen is….als de beroemde steen die verlegd is in een rivier op aarde van Bram Vermeulen.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen