kindMijn dochter van 9 was al een poosje niet meer zo vrolijk, omdat ze niet lekker in haar vel zat. Op school met vriendinnen verliep onder andere niet lekker en ze ging zich steeds verdrietiger voelen. Wij als ouders probeerden haar te helpen, zodat ze zich niet meer zo verdrietig zou voelen. Maar elke keer kwam ze weer thuis en was het weer mis. Het bleek dat ze al meer als een jaar geregeld huilend op bed lag, omdat ze zich niet meer blij voelde.

Op een gegeven moment werd het zo erg, dat wij niet meer wisten hoe nu verder te handelen. Ik had al eerder goede berichten gehoord over Rob van Praktijk de Telraam. Ik heb hem gelijk gebeld en hij zorgde dat ik op zeer korte termijn met haar kon komen. Toen we er heen gingen, voelde onze dochter zich gelijk op haar gemak. Rob is een aardige, vriendelijke man en zorgt voor een ontspannen sfeer. Af en toe even een grapje maken en het voelt gelijk vertrouwd. De eerste keer had Rob een lijst met vragen, die ze ging beantwoorden, zodat hij wist waar de “problemen” lagen en haar kon helpen. Alles gebeurt in een rustig tempo en er wordt niet gepusht om dingen te doen of te zeggen. Ze heeft haar verhaal gedaan en vond het fijn dat ze gewoon haar traantjes kon laten lopen, want Rob had een doos met zakdoekjes staan waar ze gebruik van kon maken.

Aan de hand van wat “spelletjes”” leerde ze manieren aan, wat haar zou helpen. Nou het werkte echt, want we konden binnen 24 uur zien en merken dat ze een stuk vrolijker was en weer de “oude” werd/was. Na een aantal sessies bij Rob te zijn geweest, was het alweer klaar. Ze weet nu dankzij Rob hoe en wat ze moet doen in situaties als ze zich niet prettig of blij enz. voelt.
Dus voor iedereen: Zit je zelf of je kind ergens mee ga een keer naar Rob en je zult zien dat zonder veel poespas je een ander mens kunt worden.

Ouders van anoniem 9 jaar

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen