vrouwIk ben een vrouw begin 60 jaar en had me er min of meer bij neergelegd dat mijn leven een kwestie geworden was van overleven. Als men mij vroeg hoe het met mij ging, was het altijd goed, want je mag immers niet zeuren, klagen want ik had toch leuk werk en leuke kinderen? (althans dat had ik mijzelf ingeprent en aangeleerd). Ik probeerde dan ook iedereen het naar de zin te maken zowel op mijn werk als privé en had me dus zelf aardig weggecijferd daardoor.

Ik durfde niet naar plekken waar ik nog niet eerder geweest was en dat ging ik dus steeds meer vermijden. Ook in gezelschap ging ik mij steeds meer terug trekken want niemand zat toch op mij te wachten ( dacht ik).
In mijn werk en privé veranderde het een en ander en ik kon de situatie niet niet meer aan. Kortom alles liep mis en ik cijferde mezelf steeds meer weg en ik had moeite me te uiten. Ik zat in een dal en ik wist niet meer hoe ik hier uitkwam.

Totdat ik begin juni via via bij Praktijk de Telraam terecht kwam. Ik wilde leren om open te zijn, mij beter te kunnen uiten in wat ik denk en wat ik voel en dingen te willen doen omdat ik het leuk vind en niet omdat het van me verwacht wordt. Ik wilde me vrij voelen..mezelf weer ontdekken wie ik ben en wat ik wil.

Rob heeft me begeleid naar grotten, kastelen en prachtige landerijen met bloemen en planten, me laten rijden in een bus waar ik zelf de koers bepaalde, en heeft me geleerd om te ontspannen door me te focussen op andere en leuke dingen. Ook heeft Rob mij muziek laten horen wat me diep ontroerde en waarbij de tranen volop gingen vloeien. Dit was soms heftig maar heeft me heel goed gedaan, bij Rob heb ik geleerd dat ik ook mijn verdriet mocht uiten.

Bij Rob mag je jezelf zijn, je mag lachen, huilen niets is raar. Bij Rob voel je je veilig en zijn aanpak is doeltreffend.Rob reikte me dingen aan om anders naar gebeurtenissen te kijken om zo het heft in eigen handen te nemen. Mij in te laten zien dat ik in elke situatie zelf de keuze heb hoe ik daarmee omga en me daardoor sterker en zekerder voel. Door Rob ben ik weer van mezelf gaan houden en weet ik weer wat ik wel en niet wil.
Rob heeft me mijn gevoel voor eigenwaarde terug gegeven.

Ik ben veel opener geworden ik trek mezelf niet meer terug in gezelschap, durf mijn mening te geven, en ik merk dat daardoor weer een goed gesprek mogelijk is en dat het een wisselwerking heeft. Ik ben op de goede weg en kan nu verder wel zelfstandig mijn koers voortzetten, wat ik ook zeker ga doen. Over 2 maanden ga ik nog een keer terug als steuntje in de rug..(dit geeft mij wel een veilig gevoel).

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om naar Rob te gaan en ik kan het iedereen aanraden. Rob bedankt door jou zie ik de zon weer schijnen en kan ik weer volop genieten van het leven.

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen