vrouwIk ben een jonge vrouw van 34 jaar en op liefdesgebied lukte het me niet om een duurzame relatie na te streven. De afgelopen 10 jaar heb ik vele korte relaties gehad met mannen die allen één ding gemeen hadden: ze waren niet in staat om zich emotioneel te binden. Telkens dacht ik de ware te hebben gevonden maar uiteindelijk kwam er alleen maar ellende van.

Ondanks dat ik dan heel goed wist dat de desbetreffende man mij niet gelukkig kon maken, lukt het mij niet om emotioneel los van hem te komen. Hier bleef ik zonder problemen maanden (soms jaren) in hangen. Depressies en paniekaanvallen kreeg ik er gratis en voor niets bij. Via de huisarts werd ik dan doorverwezen naar een psycholoog maar veel baat had ik hier niet bij. In mijn hoofd wist ik precies hoe het moest, maar met mijn gevoel kwam ik daar totaal niet bij in de buurt.

In april 2013 ben ik met Rob in contact gekomen maar geloofde in het begin totaal niet dat hij mij kon helpen. Mijn hele verhaal kon ik vertellen zonder enig schaamtegevoel en Rob heeft veel naar me geluisterd en langzamerhand heeft Rob me in laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om bij je gevoel te komen. Hij heeft me vooral geleerd om mijn focus te verleggen. Die lag totaal verkeerd, namelijk op pijn en verdriet uit het verleden. Hierdoor zat ik in de slachtofferrol en nam niet de verantwoordelijkheid om mijn eigen keuzes te maken in het leven.

Het leren verleggen van je focus geeft een heel bevrijdend gevoel. Er zijn zoveel leuke en mooie momenten in het leven maar die zag ik niet. “Je ziet wat je wilt zien”, zei Rob dan. Ik heb geleerd dat ik elke dag een keuze heb, hoe ik me wil voelen en dat ik de volledige controle heb over mijn eigen gedachten, dat is geweldig! Als ik nu een dag heb dat het even niet lekker gaat, dan lukt het me om mijn focus te verleggen en een uur later voel ik me alweer stukken beter. Ik heb geleerd om in mezelf te geloven, meer op mezelf en op mijn intuïtie te vertrouwen en mijn zintuigen te gebruiken, zodat ik stukken bewuster en fijner in het leven sta!!

Het is inmiddels september 2013 en ik zie de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet. Voordat ik naar Rob ging had ik niet gedacht dat mijn probleem verholpen zou kunnen worden, echter had ik al verschillende vormen van therapie gehad wat op langere termijn niets had opgeleverd. Echter denk ik daar nu heel anders over: ik kan alles bereiken wat ik wil en ben hard op weg om dit na te streven!!

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen