vrouwMoedeloos is de beste omschrijving. Ik had 9 maanden slaapgebrek. “Als straks onze zoon gaat doorslapen komt het wel weer goed. Niets blijft zoals het is, dus ook dit niet. Het hoort erbij.” Zo praatte ik mezelf door de dag en nacht heen. Maar het duurde te lang. Ik kon wel wat hulp gebruiken.

Ik heb eerder hulp gehad van professionals en bovenop m’n vermoeidheid sluimerde de angst: “Niet weer…” Niet weer maanden “praten”, geanalyseerd worden en enthousiast naar huis gaan met een lijstje wat ik allemaal aan mezelf ga veranderen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik niet deug. Ik mag toch immers alleen maar goed, lief en aardig zijn. En nou krijg ik die donkere kant maar niet weg. Ben ik nog onwillig en dom ook, want je bent toch maakbaar?

Gelukkig duurde het bij Rob geen maanden. En ik hoefde niks af te leren. Mezelf niet op m’n kop te geven of vooruit te duwen. Ik heb geen lijstje met verbeterpunten mee naar huis genomen. Het donker geeft diepte en accent aan het lichte. Samen is het een interessanter geheel geworden. Ik geniet van m’n twee zoons, m’n man, de hond en m’n bedrijf. Ik ben blij, welwillend, ondernemend, maar soms ook verdrietig, recalcitrant en nukkig. Ik kan weer zijn wie ik in totaliteit ben. Genukkig is misschien wel een goede omschrijving!

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen