vrouwIk ben al wat ouder en heb al heel wat narigheid achter de rug. Hierdoor én door mijn opvoeding, die niet overliep van warmte en waardering, heb ik de nodige schade in mijn leven opgelopen. Ik had weinig zelfvertrouwen en ook mijn zelfbeeld was niet echt florissant. Hierdoor konden, ook in mijn nieuwe relatie, oude pijnen en irritaties weer de kop opsteken.

Na verloop van tijd zat mijn hoofd vol chaos, ik kon niet meer slapen, was bang, verdrietig en eenzaam en ik zag het allemaal niet meer zitten; ik moest hulp zoeken. Na een aantal bezoekjes aan een psychiater, die me alleen maar geld hebben gekost en me niets hebben opgeleverd, wilde ik de moed opgeven. Het ging zo echt niet meer en een verdere verwijdering was mijn deel.
Toen trok een advertentie mijn aandacht; hetgeen er stond sprak me erg aan. Ik besloot om meteen te bellen en ik kon al snel een afspraak met Rob maken.

Vanaf het allereerste moment had ik het gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Gedurende een aantal sessies werden mijn problemen op een begrijpelijke en respectvolle manier besproken. Niets hoefde, alles mocht aan de orde komen, maar alleen als ik het zelf wilde en er aan toe was. Alle pijnen, irritaties en nare gewoontes kwamen naar boven en konden behandeld worden met hypnosetherapie, oefeningen en gesprekken. Er werd uitgelegd wat de oorzaak zou kunnen zijn en hoe je hiermee om zou kunnen gaan. Er werden linken gelegd die ik zelf niet bedacht zou kunnen hebben.

Ik heb verschillende technieken geleerd om oude gedachtes te beïnvloeden om zo tot een ander (beter) zelfbeeld te komen. Er was altijd alle begrip voor vragen van mijn kant en zaken, die ik kwijt moest omdat ik ze niet kon plaatsen of niet begreep. Er hebben vele tranen gevloeid en soms was ik danig van slag, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er bijna en dat merk ik aan mijn gedrag, mijn herwonnen zelfvertrouwen en ook mijn hoofd is weer rustig. Het leven lacht me toe en ik voel me gelukkig en tevreden. Ik ben erg blij dat je zelfs op oudere leeftijd je leven, door gesprekken én hypnosetherapie, weer op de rit kunt krijgen.

En het mooie is ook, zoals Rob soms zei: “actie geeft reactie”. Indirect heeft ook mijn partner er baat bij…. Rob, dank voor alles!

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen