vrouw

Hoe omschrijf je iets wat je zelf bijna niet uit kan leggen? Want dat is eigenlijk hoe mijn sessie met Rob is verlopen.
Voordat ik bij Rob was geweest was ik een vrij zwart-wit persoon, duidelijke mening en geen problemen met beslissingen nemen. Tot dat ik op een dag ik begon te twijfelen, niet perse aan of ik wel of niet hagelslag op mijn brood zou doen, maar wel aan; wat wil ik eigenlijk, wie ben ik en waar ga ik heen met mijn leven. En dat voor iemand die eigenlijk vond dat de vraag ‘ wie ben ik ‘ een hele rare vraag is, want dat weet je toch?!
Nou ik wist het niet meer, gevolg hiervan was dat ik van een vrolijk persoon naar een verdrietig persoon ging die het ook niet meer zag zitten omdat ik maar niet kon beslissen wat ik zelf wilde.
Uiteindelijk ben ik bij Rob terecht gekomen door goed advies van een vriendin die zelf ook ervaring had met dit soort sessies. Op dat moment was ik op het punt beland dat ik alles wel wilde proberen als het maar zou helpen.
Na natuurlijk even twijfelen heb ik omdat Rob’s praktijk in Groningen ligt en ik aan de andere kant van Nederland woon een hele dag een sessie geboekt met Rob om te kijken wat hij voor mij kon betekenen.
Mijn idee van hypnotherapie was eigenlijk dat ik op een bank zou moeten gaan liggen, Rob zou een klok voor mijn gezicht zou houden en terug zou tellen van 10, 9, 8 en zo verder. Daarna zou ik in diepe hypnose gaan en zou Rob mijn problemen verder op kunnen lossen zonder dat ik daar bewust mee bezig zou zijn. Ik hoopte wel dat hij het op zou nemen zodat ik het later zelf terug zou kunnen luisteren.

Toen ik bij Rob aankwam heb ik dat idee toch enigszins bij moeten stellen, in eerste instantie dacht ik nog wel van waar is de bank? (er stonden namelijk alleen stoelen bij Rob). Maar toen werd me al snel duidelijk dat Rob juist samen met mij een oplossing wilde zoeken voor mijn problemen. Na gerichte vragen was het voor hem al snel duidelijk dat mijn problemen voornamelijk in mijn kindertijd lagen. Het blijkt dat ik moeite heb met het uiten van gevoelens omdat ik dat vroeger nooit geleerd heb, nu was ik op het punt aangekomen dat die gevoelens eruit wilden maar nu wist ik niet hoe, omdat ik mezelf dat nooit toegestaan heb. Wat voor mij heel erg verwarrend was.

Rob heeft me daarmee geholpen door me in een lichte trance te brengen, in plaats van de slingerende klok gebruikt Rob beelden die hij bij je oproept met zijn stem. Voor mij was het beeld van samen een trap aflopen een goed beeld, behalve dat Rob een hele stevige trap zag, en ik een trap die eindeloos ver de diepte in ging zonder leuningen, maar ik heb besloten deze toch af te lopen, ondertussen terwijl ik zelf terugtelde liet Rob me met zijn woorden verder teruggaan naar mijn jeugd, tijdens de trance was ik zelf bewust van wat ik zag, deed en zei, maar ik had geen remmingen, wat voor mij heel erg goed was, want dan kan je ook geen gewenst antwoord geven maar komt het echt vanuit je onderbewustzijn, dus vanuit mijn gevoel.

Wat Rob voor mij gedaan heeft is ervoor zorgen dat ik die ervaringen anders begon te zien en dat ik zelf besefte dat ik er wel mag zijn, en dat ik wel een leuk persoon ben en wel de moeite waard ben. Doordat hij me dit tijdens de trance heeft laten inzien, heeft mijn onderbewustzijn dit ook overgenomen met als gevolg dat mijn onderbewustzijn en mijn bewustzijn nu weer dezelfde kant uitkijken.

Heeft hij me nou aangegeven wie ik ben, wat ik wil en waar ik heen ga? Nee dat heeft hij niet gedaan, omdat ik de enige ben dit dat kan doen, maar hij heeft me wel de handvaten gegeven hier zelf mee aan de slag te gaan en het vertrouwen in mezelf te hebben dat dit goed komt.

Het is nu 1 week geleden sinds mijn sessie en ik voel me nu een veel lichter, completer en een vrolijker persoon. Ik twijfel nu bijna niet meer, ja wel nog eens over hagelslag over boterhamworst, maar over de grotere dingen heb ik geen twijfels meer omdat ik op mezelf vertrouw dat dit goed gaat komen dus voor mij ziet de toekomst er weer zonnig uit!

TERUG
VOLGENDE
Terug naar OVERZICHT ervaringen