Ervaringen mannen

man30x30‘Jezelf leren kennen, herkennen, erkennen en begrijpen is een groot cadeau dat je jezelf kunt geven’.
Ik ben naar Praktijk de Telraam gegaan omdat ik vragen had. Vragen over mijzelf. Mijzelf niet altijd begreep, aan veel dingen twijfelde en eigenlijk op zoek was naar: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Kom ik op anderen over zoals ik wil en mij voel en welke invloed heb ik daarop?

Lees verder >>

man30x30Door een tijd gelopen te hebben met onze zoon bij een grote GGZ instelling, liep onze zoon echt vast in het protocollen/richtlijnen systeem ( de DSM Bijbel ) van deze instelling. We zijn na dit vastlopen op zoek gegaan naar een andere vorm van therapie en zo zijn we bij Praktijk de Telraam terecht gekomen. Praktijk de Telraam werkt gelukkig niet op dezelfde wijze als het GGZ.

Lees verder >>

man30x30Een jaar geleden zat ik behoorlijk in de put. Ik had last van: angstaanvallen , overspannenheid en kon niet meer slapen, kon totaal niet meer tot rust komen. Ik had stress, paniekaanvallen en extreme gedachten. Ik zat vast in mijn gedachten en angsten en kon daardoor niet meer slapen, ik zat in een negatieve spiraal.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenHet is weer prettig om in de spiegel te kijken en daar mijzelf weer trots terug te zien. Ik merk dat ik veel minder, tot niet meer, denk in problemen / negativiteit. Uiteindelijk volg ik nu veel meer mijn gevoel.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenNa het overlijden van onze zoon, hij is verongelukt in 2014, ben ik zonder tijd te nemen om te rouwen doorgegaan om mijn gezin draaiende te houden. Ik was er voor mijn gezin en heb mezelf achtergesteld. In juli 2018 ging het echter niet meer. Ik kon niet meer werken en had nergens meer energie voor.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenVia een vriendin kwam ik bij Rob terecht toen het niet zo goed ging met mijn relatie. Ik dacht iets uit mijn verleden te moeten verwerken om mijn relatie te verbeteren. Gaandeweg bleek eigenlijk dat daar het probleem niet zat. Toen mijn relatie uiteindelijk stuk liep ben ik met Rob bezig gegaan dit te verwerken, mijzelf weer te vinden en beter te leren kennen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenSinds een jaar merkte ik een enorme innerlijke onrust. Ik heb in mijn socialisatie behoorlijk wat dingen meegemaakt, die ik nooit heb verwerkt. Ik merkte dat ik mezelf steeds meer vragen begon te stellen en op zoek was naar antwoorden. Ik wilde het liefst alle vragen zo concreet mogelijk beantwoordt zien.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenNa jaren van onrust en relatieproblemen breekt dan eindelijk een tijd aan waarin ik samen met mijn nieuwe relatie een positieve wending begin te ervaren in mijn leven.
Maar de afgelopen jaren blijven mij achtervolgen en het begint mij zo erg op te breken dat ik geknapt ben en thuis ben komen te zitten met een burn-out.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenBegin 2016 kom ik via een goede kennis bij Praktijk de Telraam terecht. Deze kennis steunde mij op diverse manieren door veel met mij te praten, een schouder te geven en vooral een luisterend oor te geven om mijn scheiding, het niet zien van mijn kinderen, strubbelingen op het werk, relatie breuk…

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenIk leerde Rob kennen vorig jaar zomer via een vriendin. Ik stond altijd sceptisch tegenover psychologie en hypnotherapie. Grote man, die alles toch zelf wel regelen kon en als het mis ging, dan kon ik zelf orde op zaken stellen. Nou niks is minder waar. Ik was van mening, dat ik de afgelopen jaren nogal wat fout had gedaan. Rob liet me inzien, dat dit anders was. Ik had niks fout gedaan. Nee.  Het zijn allemaal leermomenten geweest en heeft me gebracht tot de man, die ik toen was. Onzeker, bang om opnieuw dezelfde fouten te maken, weglopen voor problemen en altijd maar de makkelijkste weg te nemen. Vooral in relationele zin, maar natuurlijk had dit ook op mijn werk impact.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenIk kwam in januari via een goede vriend bij Praktijk de Telraam terecht, omdat hij zeer positief was over de aanpak van Rob, en dan met name het gegeven dat hij niet “traditioneel” behandeld maar meer een soort van modern, met filmpjes, een lach en een ontspannen gevoel wat hij creëert. Dat was precies de reden dat ik bij hem kwam; ik had zoveel spanning in mijn hoofd en, zo bleek al snel door zijn scherpe observatie, ook in mijn lijf. 

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenHet is al een tijdje geleden, dat ik mij bij Praktijk de Telraam meldde, het was even voor de vakantie vorig jaar. Ik was wanhopig, mijn huwelijk leek te zijn mislukken. Door mijn eigen gedrag. Enorme verlatingsangst was al mijn hele leven aanwezig, ik ben als baby geadopteerd. Ik voelde niets meer, wist ook niet meer wat gelukkig zijn was, mijn gevoel was weg. Ik was de weg helemaal kwijt.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenDoor jaren lange ellende, zelf veroorzaakte stress en door verschillende verslavingen ben ik bij Rob terecht gekomen. Ik had al eerdere gesprekken gehad met hulpverleners van GGZ en VNN, maar dat liep steeds op niks uit. Totdat ik bij Praktijk de Telraam terecht kwam in Bellingwolde.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenIk ben een jongeman van 36 jaar en met gehoorklachten. Met name tinnitus (oorsuizen) zijn bij mij met regelmaat sterk aanwezig, waardoor dit de laatste tijd ook invloed heeft op mijn mentale gesteldheid.
‘Normaal’ sta ik voor mijn gevoel vrij sterk en prettig in mijn vrij drukke leven, alleen de gehoorklachten gooien af en toe flink roet in het eten. Ik ben niet naar Rob gegaan voor een oplossing voor mijn gehoorproblemen, maar wel voor mijn mindset hieromtrent.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenIk ben naar Rob gegaan, omdat ik problemen had om zelf soms een rust momentje te vinden en omdat ik maar één oplossing zag en niet verder keek dan mijn neus lang was.
De eerste keer vond ik het heel erg spannend. Maar ik voelde mij de tweede keer al veel beter op mijn gemak en daarna werd het alleen maar leuker en beter.

Lees verder >>

man30x30Dank voor alles wat je voor mij gedaan hebt. Ik heb er niet alleen baat bij gehad maar mijn gezin net zo goed. Toen ik voor de eerste keer bij jou kwam (na een tip van een vriendin) vroeg je gelijk wat er was en wat ik wilde bereiken. Ik had hier echt geen idee over. Maar zoals het toen ging dat wilde ik niet, dat was voor mij op dat moment het enige wat wel duidelijk was.

Lees verder >>

man30x30Vrijdag 10 oktober 2014, een datum die ik nooit meer zou vergeten. Een datum, die altijd in mijn geheugen gegrift staat. Ik was een gewone, gezellige en normale 16 jarige plattelandsjongen, die naar school ging, werkte op een melkveehouderij/boerderij en tussendoor sprak ik met vrienden af, hield van gezelligheid, muziek luisteren en gitaar spelen.

Lees verder >>

man30x30Enige tijd geleden liet mijn moeder weten dat ze niet verder wilde leven. Ze had spijt van alles, was haar verklaring. Ook zei ze versleten te zijn en overal pijn had en doof werd en slechter ziend. Ik nam dat, eigenlijk onderkoeld, voor kennisgeving aan. Heel anders dan mijn zus. Terugkijkend naar mijn jeugd, middels gesprekken met Rob en familieleden, was ik een jongen die er eigenlijk niet heeft mogen zijn.

Lees verder >>

man30x30Na een vervelende periode in mijn leven door een huwelijk wat al een tijd niet goed meer was en uiteindelijk een scheiding werd, vond ik weer nieuw liefdes geluk wat helaas na een intense korte periode eindigde. Door dit alles wist ik niet meer, waar ik met mezelf heen moest, wat ik voelde, wie ik was, geen vertrouwen meer in andere mensen en zag overal het negatieve van in.

Lees verder >>

man30x30Toen ik bij de Telraam kwam was ik enigszins overwerkt, somber en zoekende in mijn leven. Rob heeft mij nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik (betere) keuzes kon maken.

Lees verder >>

man30x30Op het moment dat ik De Telraam belde was de situatie zodanig scheef, dat er een externe partij bij betrokken moest worden om te reflecteren. De eerste sessie was wat emotioneel voor mij omdat het nogal gevoelig was (thuis situatie).

Lees verder >>

man30x30Op een bepaald moment kwam ik via via met Praktijk de Telraam in contact. Mijn hoofd zat op de één of andere manier vol. Er kon niets meer bij en er kon ook niets meer uit.

Lees verder >>

man30x30Het gevoel dat ik had voordat ik naar Praktijk de Telraam ging, was dat ik niet meer zo goed wist, hoe ik het allemaal aan moest pakken. Een nieuwe school, nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Het was alsof alles in één keer op me af kwam en ik het niet onder controle kreeg. Mijn zelfvertrouwen en “kracht” was volkomen verstoord. Ik piekerde me wezenloos en de dingen die er echt toe doen, vergat ik.

Lees verder >>

man30x30Communicatie in een samengesteld gezin is heel erg belangrijk, door verschillende aspecten uit mijn jeugd was het uiten van mijn gevoelens onderontwikkeld. Met goede begeleiding van Rob heb ik dit een plek kunnen geven, waardoor ik beter naar mezelf kan luisteren en dit ook kan (en durf) te uiten.

Lees verder >>

man30x30Afgelopen voorjaar kwam ik, via een kennis, bij Rob terecht. Rob liet/laat me eerst tot rust komen. Laat me via hypnose therapie inzien, dat ik er zijn mag. Dat ik het gevoel/contact met mezelf kwijt was. Wist niet meer goed dingen onder woorden te brengen. Wist me uit m’n schulp te krijgen.

Lees verder >>

man30x30Om naar Praktijk de Telraam te gaan was voor mij een belangrijke stap in mijn leven, immers ik dreigde een beetje op een dood spoor te belanden.

Lees verder >>

relatie30x30Na een aantal vervelende gebeurtenissen en professionele hulp van derden in ons huwelijk, zag ik het niet meer zitten om na 33 jaar nog door te gaan met ons huwelijk, ook spanningen binnen ons bedrijf bracht dit met zich mee.

Lees verder >>

man30x30Ik ben begonnen bij Praktijk de Telraam, omdat ik totaal geen zin meer had om dingen te ondernemen. Ik lag op de bank en dat het liefst de hele dag. Ergens van genieten, kon ik al helemaal niet meer toen plotseling mijn oma ziek werd en kort erna ook overleed. Hierdoor zag ik het al helemaal niet meer zitten.

Lees verder >>

man30x30In Mei had ik mijn eerste afspraak voor hypnotherapie. Ik ben op advies van mijn partner gegaan. Zij had bij Rob bijzonder goede resultaten behaald. Zelf had ik nogal wat negatieve bagage van wat jaren geleden is gebeurt, zoals mijn relatie met mijn vader. Door hypnotherapie ben ik dingen anders gaan zien, boosheid heb ik om kunnen zetten in kalmte, stress in rust, en verdriet in geluk.

Lees verder >>

man30x30Voordat ik bij Rob kwam had ik al het een en ander meegemaakt. Vanaf mijn jonge leeftijd ben ik al depressief, en voor Rob, heb ik al met verschillende mensen gepraat, maatschappelijk werkers en psychiaters. Maar dat alles heeft mij niet kunnen helpen, veel tijd heb ik er aan gegeven, maar ik ben er niets mee opgeschoten.

Lees verder >>

man30x30Rob is een man met een goed gevoel voor mensen en de uitdagingen die hen, vaak onbewust, bezighouden en daarmee deels blokkeren. Hij is ertoe in staat iemand zichzelf (weer) te laten ontdekken en oude oneffenheden op het levenspad hanteerbaar te maken.

Lees verder >>

man30x30Toen ik voor het eerst bij Rob kwam, voelde ik me leeg en onzeker. Alsof ik constant boven een zwart gat hing, die me als een magneet naar zich toe trok.
Wat ik het liefste deed, namelijk muziek maken, kon ik niet naar behoren uitvoeren. Ik zat zo met mezelf in de knoop en kon dat creatieve proces niet instappen, het kwam niet van de grond. Van de kleine dingen in het leven genieten was er (bijna als vanzelfsprekend geworden) niet meer bij.

Lees verder >>

man30x30Naarmate ik ouder werd kwam ik tot de conclusie dat ik in mijn leven steeds tegen dezelfde zaken aanliep. Had me al wel bezig gehouden met het waarom hiervan, wist ook best dat ik een rugzakje met bagage meedroeg vanuit mijn verleden maar het frustrerende was dat, hoe ik me ook bewust was van die dingen, ik het gewoon niet kon veranderen.

Lees verder >>

man30x30Voordat ik naar Praktijk de Telraam ging was ik druk bezig om denkpatronen te veranderen, maar er ontbrak “iets” waardoor ik het ook echt zo kon gaan voelen en ervaren. Er zijn veel veranderingen in mijn hoofd en dat is heel lastig om te verwoorden.

Lees verder >>