Ervaringen Jongeren/Ouders

Praktijk de Telraam
man30x30Door een tijd gelopen te hebben met onze zoon bij een grote GGZ instelling, liep onze zoon echt vast in het protocollen/richtlijnen systeem ( de DSM Bijbel ) van deze instelling. We zijn na dit vastlopen op zoek gegaan naar een andere vorm van therapie en zo zijn we bij Praktijk de Telraam terecht gekomen. Praktijk de Telraam werkt gelukkig niet op dezelfde wijze als het GGZ.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenOnze dochter had zowel op school als bij paardrijden last van een zekere faalangst dat haar onzeker maakte waardoor de prestaties bij haar schoolwerk als bij de wedstrijdsport niet optimaal waren. Ondanks haar goede inzet lukte het niet.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
Praktijk de Telraam: Ervaringen van kinderen en oudersMijn zoon zat al ruim 2 jaar niet lekker in zijn vel. Hij was boos, verdrietig, voelde zich snel afgewezen, onzeker en had slecht contact met zijn vader. Van de vrolijke, open en sociale jongen was weinig meer over.
Hij zonderde zich steeds vaker af. Wilde niet meer naar school. Speelde niet meer met vriendjes. Het kwam zelfs zo ver dat hij zei: mam ik kan mijn leven niet meer aan.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
Praktijk de Telraam: Ervaringen van kinderen en oudersMijn zoon liep vast door een wirwar van dingen, waarvan ik als ouder niet goed meer wist wat de boventoon voerde. Rouw (zijn broertje is overleden), scheiding, moeilijkheden op school en hoogsensitief zijn is ook erg veel.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
Praktijk de Telraam: Ervaringen van mannenIk ben naar Rob gegaan, omdat ik problemen had om zelf soms een rust momentje te vinden en omdat ik maar één oplossing zag en niet verder keek dan mijn neus lang was.
De eerste keer vond ik het heel erg spannend. Maar ik voelde mij de tweede keer al veel beter op mijn gemak en daarna werd het alleen maar leuker en beter.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30Ik ging naar Rob voor mijn paardensport. Ik was bijvoorbeeld bang dat ik in een hindernis zou vallen. En als ik zenuwachtig was vergat ik allerlei dingen. Toen ik bij Rob kwam voelde ik mij gelijk thuis, en dat was heel prettig. Hij hielp mij uiteindelijk niet alleen met de sport maar ook met school, want daar ging het niet altijd zo vlekkeloos.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
man30x30Vrijdag 10 oktober 2014, een datum die ik nooit meer zou vergeten. Een datum, die altijd in mijn geheugen gegrift staat. Ik was een gewone, gezellige en normale 16 jarige plattelandsjongen, die naar school ging, werkte op een melkveehouderij/boerderij en tussendoor sprak ik met vrienden af, hield van gezelligheid, muziek luisteren en gitaar spelen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
vrouw30x30Na bij twee Psychologen te zijn geweest, had ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen meer in. Er veranderde niks, ik voelde me nog steeds aangekeken. Maar toen ik de eerste keer binnen stapte bij Praktijk de Telraam, rook het gelijk al heel anders en het kwam een stuk vertrouwder over.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30Rob heeft mij veel geleerd. Wat ik moet doen als ik boos ben en als ik me niet kan concentreren. Of als ik te druk doe. En wat heel belangrijk is: dat niet alles is, zoals je het ziet. Ik denk daar vaak aan.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
vrouw30x30Voordat ik bij Praktijk de Telraam kwam, was ik erg negatief over mijzelf, want ik dacht dat ik niks kon. Ook kon ik niet mezelf zijn bij anderen, omdat ik bang was dat ze me niet leuk zouden vinden. Vaak was ik ook onzeker over mezelf. Dit had invloed op mijn humeur en uitte zich vaak in negatieve gedachten over mijzelf.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30Onze zoon had veel frustratie en boosheid in zich. De eerste keer dat we bij Rob kwamen, was onze zoon onrustig hij vond dit heel erg spannend. Ik had een brief geschreven over onze zoon, deze wilde Rob over paar weken pas lezen. Rob wilde blanco met hem beginnen. Dit gaf als moeder een goed gevoel.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30Mijn dochter van 8 jaar was erg onzeker en verdrietig. Aan de buitenkant zag je niets, het leek een vrolijk meisje dat altijd lachte. Maar ze was van binnen erg verdrietig, ze huilde erg vaak om kleine dingen. Ze hielp ook iedereen mee, niet omdat ze het leuk vond maar om lief gevonden te worden. Ik hoorde van iemand dat De Telraam in Bellingwolde een goede therapeut is. Ik heb toen Rob gebeld en gevraagd of hij mijn dochter kan helpen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
man30x30Het gevoel dat ik had voordat ik naar Praktijk de Telraam ging, was dat ik niet meer zo goed wist, hoe ik het allemaal aan moest pakken. Een nieuwe school, nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Het was alsof alles in één keer op me af kwam en ik het niet onder controle kreeg. Mijn zelfvertrouwen en “kracht” was volkomen verstoord. Ik piekerde me wezenloos en de dingen die er echt toe doen, vergat ik.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30Mijn dochter van 9 was al een poosje niet meer zo vrolijk, omdat ze niet lekker in haar vel zat. Op school met vriendinnen verliep onder andere niet lekker en ze ging zich steeds verdrietiger voelen. Wij als ouders probeerden haar te helpen, zodat ze zich niet meer zo verdrietig zou voelen. Maar elke keer kwam ze weer thuis en was het weer mis. Het bleek dat ze al meer als een jaar geregeld huilend op bed lag, omdat ze zich niet meer blij voelde.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30We maken met onze zoon een ‘gedragsverandering’ mee. Hij wordt ouder en sneller opstandiger. Kinderen moeten natuurlijk meer voor zichzelf opkomen, wanneer ze ouder worden. Dit valt voor onze zoon niet mee, doordat hij zeer druk en aanwezig is, wordt hij toch sneller benadeeld of niet goed begrepen op school en of in de maatschappij.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
vrouw30x30Ik was een jonge meid van 17 jaar, en alles liep goed tot september 2011. September 2011 kreeg ik te horen dat mijn vader een tumor in zijn hoofd had. Het was wel een goedaardige tumor maar toch was het een hele erge schok voor mij en de rest van de familie. In december 2011 werd pappa geopereerd in het UMCG. Vanaf dit moment zat ik met mezelf in de knoop.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30 Ik ging naar Rob toe omdat ik heel erg bang voor de tandarts was. Ik was bang dat het pijn ging doen, ik vond de geluiden eng en de smaakjes vies. De machine’s vond ik ook eng. Als ik aan de tandarts dacht kreeg ik een raar gevoel in mijn buik. Dan was ik verdrietig en raakte in paniek, ik moest dan heel erg huilen en durfde mijn mond niet meer open te doen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
kind30x30In het begin piekerde ik vaak en daar werd ik best verdrietig van. Een week zonder piekeren was dan geen week. Op een dag zei mijn moeder of ik een keertje naar Rob wilde gaan, in het begin wilde ik niet, en ik dacht wat moet ik dan zeggen. Maar later ben ik toch gegaan. En dat was fijn.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam
man30x30Toen ik voor het eerst bij Rob kwam, voelde ik me leeg en onzeker. Alsof ik constant boven een zwart gat hing, die me als een magneet naar zich toe trok.
Wat ik het liefste deed, namelijk muziek maken, kon ik niet naar behoren uitvoeren. Ik zat zo met mezelf in de knoop en kon dat creatieve proces niet instappen, het kwam niet van de grond. Van de kleine dingen in het leven genieten was er (bijna als vanzelfsprekend geworden) niet meer bij.

Lees verder >>