Ervaringen vrouwen

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenSoms kom je op een punt in je leven dat je vast komt te zitten en het idee hebt dat de geschiedenis zich herhaalt. Na een pittig jaar vol veranderingen wilde ik graag nog 1 grote verandering maken m.b.t. werk. Iets wat ik mij al voor had genomen, alleen durfde ik niet zo goed. Ik twijfelde aan mezelf, maar ook of het allemaal wel verstandig was om iets wat vast is, zekerheid geeft dat er elke maand geld binnen komt zomaar te laten varen en in het diepe te springen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenRuim een jaar geleden liep ik vast in mijn gedachten en met mijn emoties. Na een aantal persoonlijke verliezen geleden te hebben, mijn emoties weg te stoppen en gewoon maar door te gaan, kwam ik voor mijn gevoel vast te zitten: ik voelde mij slachtoffer en kon geen lichtpuntje in het leven meer zien. Ik belde Praktijk de Telraam, ik wilde mijn verhaal kwijt en praten.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenRob is een spontaan en vriendelijk persoon. Hij weet de mensen op hun gemak te stellen. Ik heb fijne gesprekken en hypnose mogen beleven en naar bleek doeltreffend, want mijn problemen zijn grotendeels weg. Zoals niet meer in de zon kunnen zitten, afvallen, dus ‘s avonds niet meer extra eten en nu toch al 5 kilo afgevallen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenIk heb Rob leren kennen als een zeer integere en respectvolle man. Respect voor mij als persoon maar ook voor mijn weerstanden, angsten en keuzes. Zonder daarmee zo ver in mee te gaan dat er niets meer “gebeurt”.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenNa mijn scheiding 3 jaar geleden kon ik nog niet alles echt een plaats gevenHet beïnvloedde te veel nog mijn leven, op dat moment moest er van mijzelf iets gaan gebeuren om weer te kunnen voelen en te genieten van mijn leven. Ik ben via via bij Praktijk de Telraam terecht gekomen. En in het begin heb ik wel gedacht, gaat me dit ooit lukken. Maar ik kan nu zeggen Ja het is me gelukt.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenHet gaat met mij erg goed na de dagsessie. Rob is een hele fijne therapeut die erg veel geduld heeft en je anders laat kijken naar dingen. Hypnose heeft mij erg veel geholpen. Ik heb mijn hele leven al een angststoornis en ben naar verschillende therapeuten geweest: lentis, interpsy, etc. Voor mij hebben deze therapie vormen me niet veel verder gebracht.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenBijna iedereen kon omvallen’ is een boek van Toon Tellegen. Bijna iedereen kon/kan dat, dus ik ook… En ik was goed onderuitgegaan. Ik was op het werk in een situatie verzeild geraakt wat niet had mogen gebeuren. En toch was het mij gebeurd, ik had ‘ja’ gezegd..
Niemand (incl mijzelf) die het van mij verwacht en toch.. viel ik steeds verder, met allerlei gevolgen. Gevolgen als dat ik mijn baan kwijt ging raken, ik totaal in de war was over wat er was gebeurd en niet meer wist wie ik nu moest vertrouwen en volgen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenRuim een jaar geleden kwam ik met een burn-out ziek thuis te zitten na een opeenstapeling van gebeurtenissen. Terwijl er lange wachtlijsten bleken te zijn bij o.a. de specialistische zorg bij Lentis tipte mijn buurvrouw me over Praktijk de Telraam. Op een maandag gebeld en woensdag kon ik al terecht voor een kennismakingsgesprek. Ik vertelde plichtsgetrouw mijn verhaal, zoals ik gewend was. Waar ik het meest van onder de indruk was, was het feit dat Rob juist alle dingen wist te benoemen die ik juist niét had verteld of had laten merken (dacht ik).

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenNa jaren veel ups en downs gehad te hebben, waaronder een burn-out, paniekaanvallen en onzeker over mijzelf zijn. Was ik op zoek naar een therapie dat anders was dan een bezoek aan een Psycholoog. Ik wilde mijn eigen leven gaan leven en meer controle krijgen over mijn gedachten.
Toen ik bij Praktijk de Telraam kwam voelde ik mij futloos, angstig, onrustig en niet wetende wat ik verder wou gaan doen op het gebied van werk en privé. Mijn hoofd was één grote spinnenweb met allemaal negatieve- en positieve gedachten en veel mooie ideeën waar ik niks mee deed.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenIk kwam bij praktijk de Telraam omdat ik een niet alledaags probleem had wat vroeg om een andere benadering, dan de standaard gesprekken die je bij de reguliere psychologen en de GGZ krijgt. Ik was behoorlijk getraumatiseerd en het vertrouwen in mezelf en de mensheid behoorlijk kwijt. Het laatste wat ik dan ook wilde was veroordeeld worden. Geen standaard therapeut of behandeling, en zo kwam ik bij Rob uit.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenNa dat ik last kreeg van een burn-out en ik niet verder kwam met “reguliere psychologen”, stelde een vriendin voor, om eens bij Praktijk de Telraam langs te gaan.
Rob heeft mijn ogen geopend voor de valkuilen van mij. Patronen die ik in de loop der jaren had ontwikkeld om mezelf te “beschermen” tegen de mensen om me heen, waardoor ik niemand dicht bij genoeg liet komen om me pijn te doen waardoor ik ze steeds verder weg duwde.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenVoordat ik iets meer dan een jaar geleden bij Praktijk de Telraam terecht kwam, had ik al besloten dat ik het anders wilde met mijn leven. Hoe dat er voor mij uit moest gaan zien, wist ik toen nog maar voor een heel klein deel en dat was verwarrend! Qua werk wist ik wel welke richting ik op wilde en was al begonnen met het verkennen van nieuwe paden. Ik had alles wel prima op orde. Getrouwd, kinderen, 2 leuke banen, koop huis en ogenschijnlijk waren we allemaal heel gelukkig. Toch was ik dat niet.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenRob heeft me inzichten gegeven die op zich niet zozeer nieuw voor me waren, maar waar ik nooit echt naar wist te handelen. Ik beredeneerde alles vanuit mijn ratio.
Door gebruik te maken van diverse therapievormen, materialen, geluids- en beeldfragmenten spreekt hij andere bewustzijnsniveaus aan.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenOnze dochter had zowel op school als bij paardrijden last van een zekere faalangst dat haar onzeker maakte waardoor de prestaties bij haar schoolwerk als bij de wedstrijdsport niet optimaal waren. Ondanks haar goede inzet lukte het niet.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenHeel mijn leven voelde ik dat er iets niet in orde was. Wat het was dat wist ik niet, ook niet of het in mij lag of bij de ander. Wat ik wel wist is dat ik altijd angstig, gestrest, onzeker en eigenlijk ook ongelukkig was, alhoewel ik ook gelukkige periodes in mijn leven heb gehad.
Een paar jaar geleden ging het mis, mijn lichaam en ik konden de spanning niet meer aan en dat uitte zich in ongelofelijk veel stress en ernstig astma.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenVan totale vastloper naar vastberaden vrij
Ik ben dat type dat vindt dat als je in de knoopt raakt, je net zo lang moet gaan zitten trekken aan alle draadjes totdat je los bent. Je hebt jezelf immers in deze staat van wirwar gebracht, dus moet je ook sterk genoeg zijn om eruit te komen. Ik heb dit dan ook een hele lange tijd geprobeerd, tot ik op een punt kwam waarin ik in een soort staat van verstikking en verlamming was beland.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenIk kwam bij Praktijk de Telraam terecht via mijn man die had therapie sessies bij Rob gehad. Hij was daar goed over te spreken. Ik kwam met klachten van hyperventilatie, paniekaanvallen en van de hele dag een heel naar gevoel hebben. Ik heb verschillende therapieën gehad maar de therapie van Rob was nieuw voor mij.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenToen ik zelf merkte dat er beslissingen in mijn eigen leven genomen moesten worden realiseerde ik me dat ik daarbij ook wel wat hulp kon gebruiken. Ik nam namelijk de beslissingen wel, maar om consequent te blijven in mijn keuzes en eigen belang boven dat van een ander te plaatsen vond ik erg moeilijk.  Ik liep constant aan tegen oude angsten, patronen, aangeleerd gedrag, hoogsensitiviteit, verstand en weten. Ik was bereid ze aan te gaan en belde Rob voor hulp.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenOp een moment in mijn leven was ik er klaar mee, een ‘probleem’ waar ik bijna mijn hele leven mee zat. Het eten van rauwe groente en fruit. Ik wilde dit zo gewoon kunnen eten, zoals een ander. Daar ging ik mee naar Praktijk de Telraam. Het voelde goed, dus ik dacht dat het zo opgelost was. Niet dus!
Rob merkte al snel op, dat het helemaal niet zo goed met mij ging, als dat ik liet zien. Ik zat niet lekker in mijn vel. Mijn leven lukte gewoon niet. Ik zat in de knoop met mezelf.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenVoordat ik bij Praktijk de Telraam kwam, zag ik het niet meer zitten. 3 weken voor mijn eerste afspraak bij Rob is onze zoon geboren en overleden. Aan een zwangerschap van 21 weken kwam abrupt een einde. Wij zijn ons kindje kwijt… alles zat erop en eraan. Een kindje waar we ons zo op hadden verheugd. Ik was zo met de zwangerschap bezig en dan ineens wordt mijn zwangerschap van mij afgepakt.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenVan een zelfverzekerde, blije, gezellige, actieve en creatieve vrouw was ik veranderd in een verbitterd, verdrietig en erg onzeker mens. Ik was de weg terug helemaal verloren. Bij het GGZ gezocht, maar mezelf niet gevonden (eigenlijk alleen maar verder kwijtgeraakt). Een psycholoog gespecialiseerd in rouwverlies en traumatische ervaringen was het advies van het UWV. Een net afgestudeerde jongedame van nog geen 23 werd me toegewezen.  Het arme meisje wist duidelijk niet, wat ze hier mee aan moest. Haar advies was dan ook; “Geef het tijd!”

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenOp advies van een goede vriendin heb ik contact opgenomen met Rob. Mijn vriendin zag misschien wel wat ik nog niet wilde zien, maar onbewust wel aanvoelde.
Ik zat vast in mijn veilige wereldje. Voelde mij daar jarenlang prima bij, maar kreeg vanuit mijn onderbewustzijn wel steeds duidelijker signalen door, dat ik niet gelukkig zou gaan worden als ik niet mijn horizon zou gaan verbreden. Ik was redelijk onbenaderbaar geworden. Voelde mij vaak verdrietig en boos. Ik had echter geen idee hoe ik een volgende stap moest zetten. In mijn beleving had ik mijn trauma’s uit het verleden verwerkt dus hoe nu verder?

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenToen ik voor het eerst bij Praktijk de Telraam kwam, wist ik niet meer wat ik met mezelf aan moest. Door gebeurtenissen in mijn privé en een erg drukke periode op het werk was ik letterlijk in elkaar gestort. Nadat ik bij verschillende GGZ instanties was geweest, zag ik alle vormen van hulp nog somber in. Ik wist niet meer hoe ik uit deze situatie moest komen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenHet telefonisch contact met Rob kwam al heel warm over en je voelde een klik, hij stelde je meteen op je gemak. Tijdens de sessies werd er gevraagd, wie ben je, wat wil je en wat wil je bereiken. Je gaat op ontdekkingstocht naar jezelf door middel van gesprekken, luisteren na muziek enz. Op het moment, dat je daar naar binnen loopt, voel je je op je gemak.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenJarenlang is mijn waardigheid afgepakt als kind en als jonge vrouw. Ik heb mezelf beloofd eens gelukkig te mogen zijn. Het was genoeg geweest, iets knapte er van binnen. Dit duurde wat jaren. Een scheiding, een remigratie en nog veel meer ellende, want de geschiedenis herhaalde zich bij mijn kind. Het ging door en door.
Mijn gevoel stond uit. Ik leefde, maar met een masker. En eigenlijk was ik niet aanwezig in mezelf. Mijn ik… was ver weg.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenDe afgelopen jaren zat ik niet lekker in mijn vel. Ik kon er niet echt de zere vinger op leggen aangezien het met mijn man, kinderen, werk, huis enz. eigenlijk heel erg goed ging. Maar ik voelde me niet gelukkig en was erg negatief over en tegen mezelf. Mijn zelfvertrouwen was erg laag en ik zag overal beren op de weg. Na verschillende psychologen en een life coach had ik mijn valkuilen wel inzichtelijk, maar verder hielp het me niet.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenOndanks het feit, dat ik mij al jarenlang bezig houdt met persoonlijke groei, bewustwording en het doorbreken van oude patronen, ontdekte ik dat enkele patronen zo hardnekkig waren dat ik deze niet zelf kon doorbreken.

Nadat ik in mijn directe omgeving positieve resultaten zag bij dierbaren door hun therapie bij Praktijk de Telraam, heb ik besloten om zelf contact met Rob te leggen en een intake te gaan doen. Ik ben zeer selectief in het kiezen van een therapeut.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenAl jaren zei ik tegen mezelf, dat ik binnenkort ging stoppen met roken. Maar steeds had ik weer een excuus om het nog even uit te stellen. Ik geloofde eigenlijk niet echt dat ik het zou kunnen. Had al een paar mislukte pogingen achter de rug.
Door de therapie, die ik volg bij Rob, had ik het gevoel dat als iemand me kon helpen, hij het zou zijn. Ik heb toen een datum geprikt waarop ik zou stoppen.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenIk kwam bij Rob op advies van een vriendin. Mijn grootste probleem was, dat ik geen tot weinig basis in mezelf voelde en daardoor ook vaak het gevoel kon hebben, dat ik mezelf kwijt was. Ik had daardoor weinig zelfvertrouwen, vond mezelf vaak niet leuk en ik had niet het gevoel dat ik op mezelf kon vertrouwen.
Dit was aan de buitenkant niet te zien. Ik kwam over als zelfverzekerd en ik had een behoorlijke muur om mezelf heen gebouwd en ik kon mijn gevoelens erg goed afsluiten.

Lees verder >>

Praktijk de Telraam: Ervaringen van vrouwenNa een heftig jaar zorg voor anderen, was ik mezelf ergens kwijtgeraakt. Ik was er steeds voor anderen, maar niet voor mezelf. Zat in een relatie die geen relatie was, maar ik was ook niet in staat om deze relatie te verbreken. Wat hield mij tegen, wie was ik en wat wilde ik eigenlijk van mijn leven? Verstandelijk kon ik het allemaal goed beredeneren maar het bracht me niet verder, ergens zat ik vast.
Het besef groeide dat ik hulp nodig had, professionele hulp. Voor mij een moeilijk punt, was mijn hele leven gewend om alles zelf te doen.

Lees verder >>

vrouw30x30Na jarenlang over mijn grenzen te zijn gegaan en me naar mijn gezin en werk te hebben gevoegd, vielen de dagen me erg zwaar. Ik wist niet meer waar ik voor stond. Mijn leven leefde ik op de automatische piloot. Ik deed de dingen zoals van me verwacht werd, zoals ik ze zelf ook ging verwachten.

Lees verder >>

vrouw30x30Jarenlang heb ik last gehad van mijn fobie voor bloed. Mijn fobie uitte zich in flauwvallen, waarbij het gevoel nog urenlang daarna door kon zetten. Het flauwvallen kwam in het begin alleen voor bij heftige beelden, maar steeds meer dagelijkse dingen begonnen hetzelfde gevoel op te wekken. Jaren en jaren van verschillende ziekenhuizen en therapeuten zijn voorbij gegaan. Niets hielp. 

Lees verder >>

vrouw30x30Ik ben een aantal keren bij Rob geweest, wat gelijk helder werd is mijn manier van denken, dat steeds vanuit oude pijn reageert.
Al na een paar sessies gaf het me voldoende inzicht om mijn manier van denken te veranderen, in dit proces zit ik nu… het oude vastgeroest patroon wordt steeds wankeler…

Lees verder >>

vrouw30x30Een half jaar geleden zat ik behoorlijk in de knoop met me zelf, ik wist niet meer hoe nu verder te leven, het was een warboel in mijn hoofd. Ik was heel verdrietig, onrustig, piekeren en lag vaak op bed dat was mijn veiligste plekje dacht dat alles aan mij lag, ik werd somber, zag geen uitweg meer. Bang, omdat ik al 2x eerder suïcide poging had ondernomen! Dit wilde ik niet meer.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik had al een poos last van hevige depressies die veroorzaakt werden door het overlijden van mijn vader en het mantelzorgen voor beide ouders, de voorgaande scheiding was ook een trauma dat ik niet kon loslaten, en zo waren er vele problemen in mijn hoofd opgeslagen.

Lees verder >>

vrouw30x30Een paar maanden geleden kwam er een plotseling, onbegrijpelijk en zeer verdrietig einde aan een beginnende relatie. Dit was de zoveelste teleurstelling en een zeer heftige, ik besefte dat ik hulp nodig had om hier over heen te komen en te begrijpen wat er gebeurd was.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik zat op dat moment helemaal vast qua gevoel en had dagelijks een enorme spanning in mijn lijf. Ik was even helemaal de weg kwijt en had echt iemand nodig, die mij mijn leven weer terug kon geven. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar iedereen heeft daar wel eens hulp bij nodig.

Lees verder >>

vrouw30x30Zonder het verlies van mijn baan, was ik waarschijnlijk nooit bij Rob terechtgekomen. Mijn leven was oké zoals het was. Pas bij het solliciteren naar een nieuwe baan werd ik ineens op de dingen gewezen, die ik niet zo goed kan: contact maken met nieuwe mensen bij voorbeeld, de telefoon pakken en een wildvreemde persoon opbellen of snel en spontaan een beslissing nemen. Hier wou ik verandering in gaan brengen en schakelde daarom de hulp van Rob in.

Lees verder >>

vrouw30x30Na bij twee Psychologen te zijn geweest, had ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen meer in. Er veranderde niks, ik voelde me nog steeds aangekeken. Maar toen ik de eerste keer binnen stapte bij Praktijk de Telraam, rook het gelijk al heel anders en het kwam een stuk vertrouwder over.

Lees verder >>

vrouw30x30Vorig jaar voelde ik me heel onrustig in mijn lijf en vond dat ik daar eens iets aan moest doen. Via mijn beste vriendin ben ik toen bij Praktijk de Telraam gekomen. Bij de eerste ontmoeting voelde ik, dat ik op het goede adres was, maar wat vond ik dit spannend.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik kwam bij Praktijk de Telraam, omdat ik helemaal in de knoop zat, ik wist niet meer hoe ik hier zelf uit moest komen. Als ik terugkijk dan denk ik nu dat ik best wel van ver ben gekomen. Ik kon niet meer genieten van de dag en vond het vreselijk dat ik ’s ochtends mijn bed uit moest.

Lees verder >>

vrouw30x30Voordat ik bij Praktijk de Telraam kwam, was ik erg negatief over mijzelf, want ik dacht dat ik niks kon. Ook kon ik niet mezelf zijn bij anderen, omdat ik bang was dat ze me niet leuk zouden vinden. Vaak was ik ook onzeker over mezelf. Dit had invloed op mijn humeur en uitte zich vaak in negatieve gedachten over mijzelf.

Lees verder >>

vrouw30x30Heel lang getwijfeld om hulp te zoeken bij het vastlopen op verschillende gebieden (wat ik niet zag). Door mijn collega/vriendin over de streep getrokken, want het ‘niet toegankelijk zijn’ wat anderen in mij zagen en ervoeren, ging mij belemmeren in werksituaties en sociale contacten. Ik vond mijzelf totaal niet ‘een pleaser’, ontoegankelijk voor anderen en ongewild zat ik vast in een slachtofferrol en kon ik niet meer bij mijn eigen gevoelens. Mijn neus stond richting verleden en vergat al jaren te leven in het heden.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik was mezelf al jaren kwijt, nergens terug te vinden dat “ikje” van me. Verschillende therapieën geprobeerd, maar niets werkte. Ik had al verschillende brochures aangevraagd van allerlei therapieën, maar dit belandde na een aantal dagen weer in de prullenbak. Deze boekjes zaten vaak zelfs nog in het plastic. ”

Lees verder >>

vrouw30x30De meest wilde, woeste stormen in mijn leven heb ik overleefd zonder slag of stoot, totdat…… Paniek, totale paniek, een opgejaagd en angstig gevoel gedurende de hele dag maar vooral ook ’s nachts. Benauwd, brok in de keel , hartkloppingen en een zware druk op de borst.  M’n ademhaling was verkeerd maar ik kreeg hem niet meer onder controle… Hele nachten was ik bezig met doodgaan.. ik wist het zeker… nu ging ik dood… gisteren ook, maar nu was het anders, nu ging ik echt dood.

Lees verder >>

vrouw30x30Op het moment dat ik bij Praktijk de Telraam kwam, zat ik emotioneel volledig aan de grond. Ik kon het niet anders omschrijven dan dat ik het gevoel had te stikken en in een cocon te zitten. Ik voelde niets meer, was als een schip op drift die alle kanten opging, met mij als lijdzaam toeziend kapitein. Ik had jarenlang mijzelf volledig aan de kant gezet.

Lees verder >>

vrouw30x30Toen ik de eerste keer bij Praktijk de Telraam kwam, vroeg Rob mij “waarom ben je naar mij toegekomen?” Waarop ik antwoordde “voor de gezelligheid!” Rob wist natuurlijk dat dit niet het geval was.
Door het plotselinge overlijden van mijn zus, en een ongezonde relatie van zes jaar, die begon op dertienjarige leeftijd ging het eigenlijk bergafwaarts.

Lees verder >>

vrouw30x30Na een stuk gelopen vriendschap waarvan deze vriendin ook nog mijn collega is, wist ik niet meer hoe ik daarmee om moest gaan. Alleen al als haar naam genoemd werd, kreeg ik het al warm en kon ik met moeite mijn tranen bedwingen. Dit maakte de situatie op het werk heel lastig.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik was nog een jonge meid, toen ik voor de meeste grote keuzes van mijn leven kwam te staan. Op jonge leeftijd moest ik van puber ineens veranderen naar een vrouw met een grote verantwoordelijkheid. Dit heeft mij enorm belemmerd in mijn ontwikkeling, maar wel heeft het mij gevormd tot een sterke vrouw. In de loop der jaren verloor ik steeds mezelf een beetje meer. Ik begon aan mezelf te twijfelen, terwijl dat helemaal niet nodig was.

Lees verder >>

vrouw30x30Al 3 maanden was ik overspannen en zat ik, zoals de psycholoog mij vertelde, met een depressie thuis. Al 3 maanden iedere week een sessie bij die psycholoog. Ik schoot er niets mee op. Elke week het zelfde verhaal “Daar komen we later nog op terug”…. Na 3 maanden nog geen stap vooruit gekomen. Zelf wist ik wel wat mijn punten van verbetering waren, maar ik kon niemand vinden die mij de handvatten kon reiken en mij hierbij kon helpen, dit te veranderen.

Lees verder >>

relatie30x30Na een aantal vervelende gebeurtenissen en professionele hulp van derden in ons huwelijk, zag ik het niet meer zitten om na 33 jaar nog door te gaan met ons huwelijk, ook spanningen binnen ons bedrijf bracht dit met zich mee.

Lees verder >>

vrouw30x30Na een licht hartinfarct werd ik wakker geschud.  Rob doet ook sessies voor het stoppen met roken. Ook daar deed ik aan mee, heb net mijn laatste sessie gehad. Roken? Nee niet weer… Ik ben sinds 22 mei een NIET ROKER! Rob, dank je voor alles!

Lees verder >>

vrouw30x30Voordat ik bij Praktijk de Telraam kwam, voelde ik mij een vrouw, die in een hoekje was gedrukt. Veel meegemaakt, kon het niet verwerken. Doordat ik het niet meer kon verwerken heb ik een masker voor mijn gezicht geplaatst. Zo hoefde niemand te zien hoeveel verdriet ik had. Gewoon zoveel mogelijk doen, niet laten blijken dat ik niet goed in mijn vel zat. Nee niets hoefde meer van mij, waar deed ik het nog voor. Weg lopen? Waarheen? Nee ook dat heeft geen zin.

Lees verder >>

vrouw30x30In de war na een aantal ingrijpende gebeurtenissen herinnerde ik me ineens een naam die iemand me ooit eens had gegeven: Rob Bohte. Zal ik eindelijk hulp vragen, durf ik het, want ik had het gevoel dat ik er zelf niet meer uitkwam. Geen zelfvertrouwen meer, net of iedereen over me heen liep, gevoel van 1 stap vooruit, 2 stappen naar achteren, gezondheid die niet meewerkt, nachtmerries, ernstige relatieproblemen, ik kan nog wel even doorgaan……

Lees verder >>

vrouw30x30Al 9 jaar draaide ik in een cirkel rond met mijn gevoel en onzekerheid. Voor al onzekerheid over mijzelf, door de lat veel te hoog te leggen en er altijd maar voor een ander proberen te zijn en dat dan vooral met een grote glimlach, terwijl ik mij van binnen soms erg rot en verdrietig voelde.

Lees verder >>

vrouw30x30Dankbaar ben ik de arbeidsconsulente, die mij heeft doorverwezen naar Praktijk de Telraam. Tijdens een gesprek met haar kwam naar voren dat ik het moeilijk vond om mijn competenties en wensen te benoemen. Het voelde als pochen over mezelf. Ik schaamde me voor de gedachte dat ik goed ben in wat ik doe. Zo was ik immers niet opgevoed.

Lees verder >>

vrouw30x30Binnen 5 minuten rolden de tranen. Zonder al te veel woorden prikte Rob dwars door mijn bescherming heen. Wat een bevrijding! Mijn omgeving ziet mij als een zelfverzekerd mens vol vertrouwen. Van binnen wist ik hoe onwaardig ik me voelde en dat het een chaos was aan emoties en denkpatronen die ik ooit voor waar had aangenomen.

Lees verder >>

vrouw30x30Als kind was ik heel erg druk, chaotisch en was ik altijd aan het dromen. Naarmate ik ouder werd bleef het druk en chaotisch in mijn hoofd maar verloor ik de kunst van het dromen. Ik liet me meeslepen door iedere emotie en al het andere dat op mijn pad kwam. Tegelijkertijd probeerde ik keurig in de pas te lopen en aan andermans verwachtingspatroon te voldoen. Heel erg vermoeiend en uiteindelijk had ik altijd het gevoel dat ik mezelf niet meer was.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik ben een vrouw begin 60 jaar en had me er min of meer bij neergelegd dat mijn leven een kwestie geworden was van overleven.  Als men mij vroeg hoe het met mij ging, was het altijd goed, want je mag immers niet zeuren, klagen want ik had toch leuk werk en leuke kinderen? (althans dat had ik mijzelf ingeprent en aangeleerd). Ik probeerde dan ook iedereen het naar de zin te maken zowel op mijn werk als privé en had me dus zelf aardig weggecijferd daardoor.

Lees verder >>

vrouw30x30Als je soms niet weet hoe je de toekomst verder moet, is het fijn dat er iemand is zoals Rob. Voordat ik bij Rob ben gekomen ben ik bij verschillende psychologen geweest. Het praten en het maken van de opdrachten hielpen niet. Ik vond het ook niet leuk om elke dag verplichte opdrachten te doen. Gelukkig hoeft dit bij Rob niet.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik ben een jonge vrouw van 34 jaar en op liefdesgebied lukte het me niet om een duurzame relatie na te streven. De afgelopen 10 jaar heb ik vele korte relaties gehad met mannen die allen één ding gemeen hadden: ze waren niet in staat om zich emotioneel te binden. Telkens dacht ik de ware te hebben gevonden maar uiteindelijk kwam er alleen maar ellende van.

Lees verder >>

vrouw30x30In de afgelopen jaren heb ik flink wat stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. En toch…, toen er een ingrijpende verandering in mijn privé leven kwam, merkte ik dat ik op één punt toch weer vast liep.
Ik kende Rob goed en wist ook dat ik met hem wilde werken aan dat ene punt. Praten kan ik als geen ander.

Lees verder >>

vrouw30x30Het gaat goed met me! Er is zeker het e.e.a. veranderd sinds de therapiesessie. De grootste verandering die ik voel en ervaar is dat ik nu veel beter weet waar ik voor sta, wat ik wil en wat ik niet wil. Ik voel een balans tussen aanvaarding, inleving en echtheid. Ik voel respect voor mijzelf. Hoewel ‘The Yes-man’ hoog op mijn lijstje van favoriete films staat, lukt het me nu om ‘nee’ te zeggen tegen dingen die ik niet wil.

Lees verder >>

vrouw30x30Voordat ik bij Rob ben geweest, had ik niet in de gaten dat er wat mankeerde. Ik was in september bevallen van een zoon, mijn onderneming verkocht, en van ondernemer naar huismoeder gegaan. In de praktijk liep alles een beetje down, thuis zitten is niks voor mij en ik begon alles als een sleur te zien. Hierbij ging ik ook angsten creëren wat betreft onze omgeving dat ze voornamelijk mijn zoon iets aan zouden doen.

Lees verder >>

vrouw30x30We gingen samen op reis, jij en ik. Jij als mijn gids en ik omdat ik een gids nodig had om verder te kunnen gaan. Je liet me ontdekken waar ik over struikel en wat mij vleugels geeft. We hebben spannende ontdekkingstochten gemaakt.

Lees verder >>

vrouw30x30Moedeloos is de beste omschrijving. Ik had 9 maanden slaapgebrek. “Als straks onze zoon gaat doorslapen komt het wel weer goed. Niets blijft zoals het is, dus ook dit niet. Het hoort erbij.” Zo praatte ik mezelf door de dag en nacht heen. Maar het duurde te lang. Ik kon wel wat hulp gebruiken.

Lees verder >>

vrouw30x30Onbedoeld en onverwacht kwam ik met Rob in gesprek. Al langer had ik geaccepteerd dat mijn leven zwaar voelde, dat het in de loop der jaren een kwestie van ‘overleven’ was geworden. Mijn gevoel had ik grotendeels aan de kant geschoven en ogenschijnlijk ging het goed met me.

Lees verder >>

vrouw30x30Altijd gedachten: Ik ben niet goed genoeg, ik kan het vast niet, ik ben dom, ik ben het niet waard. De hele dag was ik aan het rennen om te bewijzen dat ik wel iets voorstelde, totdat mijn energie behoorlijk op was en ik alleen mijn leven nog maar als een film voorbij zag komen. Ik voelde niet meer, genoot niet meer en was alleen bezig mijn leven beheersbaar te houden.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik mailde: “Hoe nu verder”, en nu 3 maanden later heb ik enorme stappen gemaakt.
Ik heb weer zin in mijn leven, de toekomst is weer helder, het verleden krijgt de plaats welke het hoort te hebben (past) en beheerst niet meer mijn “zijn”.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik ben al wat ouder en heb al heel wat narigheid achter de rug. Hierdoor én door mijn opvoeding, die niet overliep van warmte en waardering, heb ik de nodige schade in mijn leven opgelopen. Ik had weinig zelfvertrouwen en ook mijn zelfbeeld was niet echt florissant. Hierdoor konden, ook in mijn nieuwe relatie, oude pijnen en irritaties weer de kop opsteken.

Lees verder >>

vrouw30x30Ik was een jonge meid van 17 jaar, en alles liep goed tot september 2011. September 2011 kreeg ik te horen dat mijn vader een tumor in zijn hoofd had. Het was wel een goedaardige tumor maar toch was het een hele erge schok voor mij en de rest van de familie. In december 2011 werd pappa geopereerd in het UMCG. Vanaf dit moment zat ik met mezelf in de knoop.

Lees verder >>

vrouw30x30Na onze dagsessie, begon mijn verandering vrijwel direct. Ik merkte veel verschil hoe ik dingen opvatte en ermee omging. Naarmate de dagen vorderde, merkte ik steeds meer aan mezelf, dat ik negatieve dingen steeds makkelijker van me af kon zetten en er niet teveel aandacht aan gaf.

Lees verder >>

vrouw30x30Bedankt voor alle inspiratie en vooral voor het teruggeven van mijn zelfvertrouwen. Wat een groot goed. Het begon met wat angstige gevoelens bij drukte op de snelweg. Na een tijd merkte ik dat ik snelweg meed en alleen nog op autowegen mijn weg door het land vond. Tot die ene dag in 2001.

Lees verder >>

vrouw30x30Rob kruiste mijn pad op een moment dat ik erg met mezelf in de knoei zat. Ik was heel erg bezig met wat er in mijn hoofd afspeelde en was het contact met mijn intuïtie / gevoel/ hart volledig kwijt.
Hoe harder ik probeerde dingen voor elkaar te krijgen, hoe sneller het mis ging leek het wel. Zelf kwam ik daar helemaal niet uit.

Lees verder >>

vrouw30x30Hoe omschrijf je iets wat je zelf bijna niet uit kan leggen? Voordat ik bij Rob was geweest was ik een vrij zwart-wit persoon, duidelijke mening en geen problemen met beslissingen nemen. Tot dat ik op een dag ik begon te twijfelen, niet perse aan of ik wel of niet hagelslag op mijn brood zou doen, maar wel aan; wat wil ik eigenlijk, wie ben ik en waar ga ik heen met mijn leven. En dat voor iemand die eigenlijk vond dat de vraag ‘ wie ben ik ‘ een hele rare vraag is, want dat weet je toch?!

Lees verder >>